ŽALBA ŠK Dijagonale na Odluku Disciplinskog sudije ŠSCG

Posted: Decembar 9, 2010 in Komentari

                                  DISCIPLINSKI SUDIJA ŠSCG

                                                   ZA

                               UPRAVNI ODBOR ŠSCG

 

                                       ŽALBA

               

       

    na odluku Disciplinskog sudije ŠSCG

 

 

Disciplinski sudija ŠSCG g. Zoran Radošević je povodom incidenta koji se 17.10.2010.dogodio u Plavu, na odigravanju meča 4. kola II Crnogorske lige između ŠK „Jezero“ iz Plava i ŠK „Dijagonale“ iz Podgorice, donio  odluku kojom je našem članu Stefanu Luburiću izrekao mjeru Zabrane učešća   na svim ekipnim takmičenjima u organizaciji Šahovskog Saveza Crne Gore u trajanju od godine dana od dana konačnosti te odluke.

 

Smatramo da je naš član neopravdano kažnjen i da Disciplinski sudija nije dovoljno uzeo u obzir posebne olakšavajuće okolnosti predviđene članom 5. Disciplinskog pravilnika ŠSCG. Pod posebnim okolnostima podrazumijevamo situaciju u kojoj se odvijao meč – neadekvatan prostor za igru (kafana),pojedini igrači domaćeg tima pod jakim dejstvom alkohola, konzumiranje alkohola i tokom igre, ukupna atmosfera nezdrava i potpuno neprimjerena šahovskom takmičenju (državnom!), sudija mlada, neiskusna i bez autoriteta, i kao vrhunac, fizički nasrtaj domaćih igrača na naš tim.  Za naše mlade igrače nastupanje u ligi zbog povećane odgovornosti koju nosi igranje za  tim, samo po sebi je stresno, čak i kad su uslovi za igru idealni, a kamo li kada igraju u neočekivano neprijateljskoj atmosferi koja sa naše strane ničim nije izazvana, što u svojim izjavama konstatuje sudija meča, pa čak i protivnički igrači koje se naknadno kaju i izvinjavaju zbog svog skandaloznog ponašanja.

S obzirom na navedene okolnosti, nerealno je očekivati od naših mladih igrača da ostanu potpuno mirni u atmosferi linča i grubih provokacija domaćih igrača. Nadamo se da ova djeca (Stefan Luburić je maloljetnik i ima 16-17 godina, a ne dvadesetak kako u svojoj izjavi tvrdi Canović koji je tri puta na njega fizički nasrnuo) više nikada neće biti izložena sličnim neprijatnostima. Njih treba zaštititi od ovakvih primitivnih ispada a ne potpuno nedužne kažnjavati. Takođe, Disciplinski sudija nije uzeo u obzir ni činjenicu da je Stefan Luburić kadet, što član 5. Disciplinskog pravilnika predviđa kao olakšavajuću okolnost.

Kažnjavanjem igrača zabranom nastupa na ekipnim takmičenjima neopravdano je kažnjen i naš klub koji je u ovom slučaju bio žrtva nesposobnosti i neodgovornosti drugih…

 

Zbog svega iznijetog predlažemo Upravnom odboru da usvoji našu žalbu i ukine odluku Disciplinskog sudije u dijelu koji se odnosi na kažnjavanje našeg člana Stefana Luburića.

 

Na osnovu važećih propisa zahtijevam da me pozovete da prisustvujem sjednici UO ŠSCG, kada se bude odlučivalo po mojoj žalbi.

 

 

U Podgorici, 06. 12. 2010.                                       PODNOSILAC ŽALBE

                                                                                  Radmila Milošević

                                                                              kapiten ŠK Dijagonale

                                                                                                  

 

 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s