Ako preživiš napad – stiže te kazna ! ( Milko Tošić )

Posted: Decembar 13, 2010 in Komentari

 Budući da sam očevidac mučnih dogadaja u Plavu prokomentarisao bih neke navode iz odluke discplinskog sudije .
 1. U kafanu sam ušao u trenutku kad je bilo neophodno fizički spriječiti g. Canovića da udari dječaka koji mu je bio protivnik za tablom (Luburić). To kidisanje se odvijalo u talasima.  Znači, više puta. Izraz lica prilikom nasrtaja dotičnog gospodina ne bih komentarisao. Morale bi se koristiti ružne konstatacije.   U odluci o kaznama stoji da Stefan Luburic nije poslusao svog kapitena da se smiri. U pauzama dok se čekao sledeci nasrtaj, kapiten ekipe “Dijagonale” je od svog igrača tražila da sjede za tablu. On je to i činio. Instiktivno je ustajao da bi se zaštitio ako ne uspijemo da zadržimo napadača. Postoji li neko ko bi ostao mirno da sjedi ako mu prijeti ozbiljna opasnost da bude fizički povrijedjen???
2.  U izjavi g. Canovica stoji da je imao konflikt sa dvadesetogodišnjim čovjekom. Dok sam ga zajedno sa jos nekim ljudima {istakao bih iskrene pokušaje da smiri situaciju sahiste “Jezera” koji je igrao na prvoj tabli }, sprečavao da udari protivničkog igraca, lično sam mu skretao pažnju da kidiše na maloljetnog dječaka i da to ima posebnu težinu. Starosna dob ovog primjernog srednjoškolca očituje se na njegovoj fizionomiji.
 G. Canović svjesno manipuliše godinama Stefana Luburića. Mada, ruku na srce, ni godine napadnutog ne mogu biti  opravdanje. Po pitanju ove manipulacije neko se  ” pravi NEVJEŠT “.  Ta nevještost unižava ovi intelektualnu igru i stavlja je u ravan borilačkih vještina.

Tošic Milko , otac Danila Tošića člana ŠK Dijagonale
Podgorica
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s