Državni prvaci su iz ,,nepostojećeg” kluba… (Radmila Milošević )

Posted: Juni 11, 2011 in Komentari

 

Državni prvaci su iz ,,nepostojeceg” kluba…

 

 

Konačno ljeto! Volim ljeto, uprkos podgoričkim vrućinama i alergijskoj kijavici! Za dosadnu kijavicu sa pratećim nevoljama svakog proljeća i ljeta vec decenijama iznova pronalazim strategiju (čak i to može biti zanimljivo ako mu ne pridješ kao problemu), dok su čuvene PG vrućine za mene inspirativne. To je jedna od onih ekstremnih situacija koja čovjeka pomalo pomjera iz normalnosti pa sve dobija neku drugu dimenziju. Ljetu se radujem još od djetinjstva, jer ono za mene znači više slobodnog vremena za čitanje knjiga, gledanje tenisa, odlazak na poneku izložbu ili koncert, druženje sa dragim ljudima…

 

Naravno, sada kad imam više vremena posvetiću dužnu pažnju i svom blogu, pa valja očekivati seriju tekstova na razne šahovske teme…

 

Za početak ću se pozabaviti jednim ispadom koordinatora (komesara) za domaća takmičenja Z. Peruničića od prije nekoliko mjeseci.

Naime, negdje uoči Kadetskog prvenstva CG, naš komesar je gostovao na Javnom servisu (zajedno sa IM S. Mirkovićem) i tom prilikom najavio državno prvenstvo za mlade, pomenuvši sve klubove i šahovske škole koje postoje u Crnoj Gori (od Mrtvog dubokog do Vrulje) uz, razumije se, najveće hvalospjeve.

Nije pomenuo samo jedan klub i školu.

 

(Što mislite koji je to klub bio? Pošaljite svoj odgovor i ako bude tačan – dobicete nagradu…)

 

Istini za volju, ja taj nastup nijesam gledala (srećom sam propustila taj rijetki ugodjaj!), ali avaj, čim sam izašla na ulicu, presreli su me i oni koji imaju i oni koji nemaju veze sa šahom, pitanjem ,, A, Dijagonale? Zašto taj čovjek nije spomenuo Dijagonale ?! ”. Kao i uvijek kada se stidim ružnih postupaka drugih, okrenuh na šalu, i rekoh : ,,Sigurno u Šahovskom savezu Crne Gore nijesu čuli za šahovski klub i školu Dijagonale ”.

 

No, ubrzo je došlo i to najavljivano prvenstvo države za mlade na kojem je ponajbolji nastup (već tradicionalno!)imala baš ta ,,nepostojeca” škola, a odmah nakon toga, troje naše djece kao prvaci države (da nijesu prvaci ne bi ih ni uvrstili) nastupili su za našu reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu za mlade! 

 

Pitam se, šta bi u ŠSCG uradili da na toj istoj televiziji javno zatražim izvinjenje za takvo neodgovorno ponašanje njihovog koordinatora?

Šta, ako bih rekla(iako to svi osim komesara za domaća takmičenja znaju ?!?),da šahovska škola Dijagonale postoji već šest godina u Podgorici (i vrlo je poznata,popularna,pa i cijenjena), da kroz školu svake godine prodje veliki broj polaznika, da u školi pored moje malenkosti rade dva internacionalna majstora i reprezentativca države (Kalezić i Krivokapić),da na svim takmičenjima imamo veliki broj učesika i da smo uvijek pri vrhu po ostvarenim rezultatima u svim kategorijama i konkurencijama. 

Bilo bi zanimljivo čuti, šta bi u Savezu odgovorili i na pitanje koji to klub u Crnoj Gori (osim ovog ,,nepostojeceg” ) ima mušku i žensku ekipu, školu šaha, ko to godinama organizuje tolika takmičenja za mlade (i starije),i sve to bez sponzora, plaćajući prostor za rad od svog osnivanja, plaćajući predavače i sudije, uz poludiskriminatorski odnos ŠSCG i nelojalnu konkurenciju šahovskog kluba ,,Buducnost” i njihove šahovske škole…

 

Hm, hm… Možda ih jednom ako me sve ovo dublje zainteresuje i priupitam…

 

 

Podgorica,

10. Jun, 2011. god.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s